Adana kalp damar cerrahisi doktoru Prof. Dr. H. Tarık Kızıltan

Çalışma Saatleri Pzt - Cu : 09:00 - 18:30

Randevu ve Sorularınız+90 532 576 2894

Hipertrofik Kardiyomiyopati

Hipertrofik Kardiyomiyopati

Hipertrofik Kardiyomiyopati (HCM) hastalarının % 70 kadarında kalp iç kısmında kasların kalınlaşması nedeniyle kalp yetersizliği gelişmektedir. Kas kalınlaşması kalbin çıkış (basal), orta (midventricular) ve alt (apical) olmak üzere 3 ayrı sol kalp bölgesinde görülebilmektedir.

Hipertrofik Kardiyomiyopati

Hipertrofik Kardiyomiyopati

Fotoğrafta midventricular HCM bulunan bir hastamdaki Ekokardiyografi görüntüsünde sol kalbin orta ve alt kesimlerinde (midventricular HCM), septal ve posterolateral duvarların kasılma anında birbirleri ile çarpışmakta olduğu görülüyor. Bu durum kalp içinde akıma engel olarak yüksek tansiyon yaratmakta, kalp duvar gerginliğini ileri derecede artırmaktadır. Giderek artan kalp içi basıncı ve duvar gerginliği kalp kasını daha da kalınlaştırmakta ve kalp yetersizliğinin temel mekanizmasını teşkil etmektedir.

 

Septal Miyektomi Ameliyatı ile kalp içindeki ileri derecede büyümüş kalp kasları ile inceltmekte ve kalp yetersizliğinde iyileşme sağlamaktadır.

 

Hypertrophic Cardiomyopathy (HCM) is characterized by extensive thickening of the heart muscles causing heart failure in 70% of patients. Cardiac muscle thickening can be observed in 3 different left heart regions: the basal, middle (midventricular) and lower (apical).

 

The echocardiographic image shows the septal and posterolateral walls of the left heart (midventricular HCM) colliding during contraction. This situation creates high blood pressure inside the heart because the flow inside the heart is blocked. This in turn causes the heart wall to become tense,  contributing to heart failure in people with HCM.

 

Using Septal Myectomy Operation, the thick heart muscles of the heart can be thinned and heart failure can be improved.