Barlow Hastalığı
Barlow Hastalığı, kapak dokusundaki yapısal bozukluk nedeniyle Mitral Kapakta genişleme, kalınlaşma, kireçlenme yapar. Bu etkiler Mitral Kapak Yetersizliği (Mitral Insufficiency) yaratarak kalp yetersizliğine sebep olur.
Barlow hastalığında ayrıca kapak bağcıkları kopar ve kalp kasıldığında kapakçıklar kulakçık içine kaçar. Bu etki Mitral Yetersizliğini artırır. Barlow Hastalığı mikroskopik düzeyde çeşitli hücreleri içeren ve pelte yapılı anlamlarını taşıyan Miksomatöz Hastalık deyimi ile de tıp literatüründe anılır.
Barlow Hastalığına bağlı Mitral Kapak yetersizliği bütün dejeneratif vakalarda olduğu tamir yöntemi ile tedavi edilebilmektedir.
Neden kapak tamiri önemli? 1. Mitral kapak tamiri olan hastaların daha uzun yaşadığı saptanmıştır. 2. Tamir edilen kapaklarda infeksiyon daha az görülmekte olup kan sulandırıcı gibi zahmetli ve sorunlu bir tıbbi tedaviye gerek duyulmamaktadır.
Barlow's Disease is a condition that causes heart failure by enlargement, thickening and calcification in the mitral valve structure. Often the valve supporting structures break, and when the heart contracts, the valves go into the atria, further increasing the heart failure. In medical literature, this disease is known as Myxomatous Disease, meaning that it contains various type of cells in its structure and is characterized by a jelly-like appearance.