• Çalışma Saatleri Pzt - Cu : 09:00 - 18:30
  • Randevu ve Sorularınız İçin 0532 576 28 94

Atriyal Fibrilasyon

Image

Atriyal Fibrilasyon

Normal bir kalp dakikada 70 ile 90 kez kasılır. Bu kasılmalar kalbin özel bir bölgesinde (sinüs node) üretilen elektriksel uyarının kalbin sağ-sol kulakçık ve karıncık bölgelerine yayılması sayesinde gerçekleşir. Önce kulakçıklar sonra karıncıklar kasılır. İşte sinüs bölgesinde üretilen elektriksel uyarı sonucunda önce kulakcıkların sonrasında karıncıkların kasıldığı düzene sinüs ritmi diyoruz.   

Atriyal Fibrilasyon çeşitli kalp hastalıkları nedeniyle sağ ve sol kulakçıkta kasılmayı sağlayan elektriksel uyarının bozularak devamlı elektriksel döngü halini alması ve sonuç olarak kulakçıkların hiç kasılamaması durumudur. 

En sık gözlenen ritim bozukluğu olan Atriyal Fibrilasyon çarpıntı hissi, kalp yetersizliği sebebidir, ayrıca pıhtı (emboli) oluşumu sonucunda hayati tehlike (uzuv, organ kaybı, inme) yaratabilir. Atriyal fibrilasyon tedavisi ritim düzenleyici (antiaritmik) ve kan sulandırıcı ilaçlar ile yapılır. Bu tedaviler sınırlı fayda sağlayınca zaman içinde diğer tedavi arayışları devam etmiştir. Atriyal Fibrilasyon tedavisi günümüzde, elektriksel döngünün izlediği yollar üzerinde engeller oluşturarak elektriksel iletiyi izlemesi gereken güzergaha sınırlı tutmayı hedefleyen bir döneme girmiştir. Bu işlemler kateter ablasyon veya cerrahi olarak uygulanabilen Maze Prosedürü işlemleridir. Başarılı işlem sonrasında kalbin normal sinüs ritminde çalışması sağlanır.

Bu site, Kalp Damar Cerrahisi klinik uygulamaları ile ilgili genel bilgileri ve kendi tecrübelerimi yansıtmayı hedeflemektedir. Hastalarımızın kendileri için en doğru olanı ancak doktorları ile yüz yüze görüşerek elde edebilecekleri aşikardır. Dolayısıyla sağlığınızdan site içeriği sorumlu tutulamaz. Sitenin görsel gücünü artırmak amacıyla anasayfadaki sınırlı sayıda fotoğraf profesyonel galerilerden alınmıştır. Videolar ise tamamen kendi uyguladığım ameliyatlardan seçilmiş ve kısaltılarak sunuma uygun hale getirilmiştir.

Copyright @2023 Prof. Dr. Tarık Kızıltan. Devmensoft tarafından hazırlanmıştır.